Έχετε δυσκολία να διαδραστικοποιήσετε κάποια άσκηση, επειδή δεν έχετε χρόνο ή γιατί είναι περίπλοκη; Στείλτε τη ως ανάθεση φωτογραφίας (απόκομμα από τη σελίδα ενός βιβλίου).

-Δημιουργήστε μία άσκηση ελεύθερης παραγωγής.

-Φορτώστε στο Βασικό περιεχόμενο μία φωτογραφία της άσκησης.

-Κάντε διπλό κλικ πάνω στη φωτογραφία. Στο νέο παράθυρο διαλόγου, πατήστε Advanced. Στο πεδίο Stylesheet Classes εισάγετε τον όρο forcanvas.
Όταν στείλετε αυτή την άσκηση ως ανάθεση, οι μαθητές θα τη λάβουν μέσα σε έναν επεξεργαστή κειμένου. Για να την εκτελέσουν, πατούν το εικονίδιο του καμβά και γράφουν ή ζωγραφίζουν πάνω στη φωτογραφία που τους στείλατε. Στη συνέχεια πατούν το εικονίδιο αποθήκευσης της εργασίας τους στο νέφος .

Ως καθηγητής μπορείτε να βαθμολογήσετε και να σχολιάσετε την εργασία του μαθητή ακριβώς όπως διορθώνετε τις υπόλοιπες ασκήσεις. Μπείτε στο μάθημα και κατόπιν πατήστε το εικονίδιο πάνω στο βιβλίο από το οποίο προέρχεται η άσκηση. Ανοίξτε τη μπλε κατηγορία αναθέσεων. Βρείτε την ανάθεση του μαθητή, επιλέξτε τη και πατήστε ΟΚ. Στη συνέχεια πατήστε Πώς λύθηκε η άσκηση και σχολιάστε κάνοντας κλικ στη φωτογραφία που εμφανίζεται έξω από τον επεξεργαστή κειμένου.