Γιατί να κρύψω τις λύσεις στους μαθητές, εφόσον βλέπω πάντα στα στατιστικά τους ποιος πάτησε πρωτύτερα να δει τις λύσεις και ποιος όχι;

Η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική και εξαρτάται από τον στόχο του μαθήματος, την ηλικία, το επίπεδο και την παρορμητικότητα κάθε μαθητή. Σε γενικές γραμμές παρατηρείται ότι όταν οι μαθητές σας γνωρίζουν πως έχετε πλήρη εικόνα για το ποιος βλέπει τις λύσεις  πριν ή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης μίας ανάθεσης, τότε δεν προβαίνουν σε μη ενδεδειγμένη χρήση.

Η σχετική ενημέρωση καθηγητή περιλαμβάνει α) εκτός από την ακριβή καταγραφή ημερομηνίας και ώρας προβολής της λύσης από τον μαθητή στα στατιστικά του και β)  την καταγραφή ημερομηνίας και ώρας, όταν ο μαθητής έχει δει τις λύσεις στο πλαίσιο εκτέλεσης της άσκησης για την αυτοαξιολόγησή του.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να στέλνετε άγνωστες ασκήσεις, αν το αγορασμένο βιβλίο που διδάσκετε εμπεριέχει άγνωστες για τους μαθητές ασκήσεις που τους κοινοποιούνται μόνο στο πλαίσιο αναθέσεων. Μπορείτε επίσης να κρύβετε τις λύσεις σε κάθε μάθημα, σε ένα ή σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώστε ότι αν έχετε δικά σας Τετράδια ενταγμένα στο μάθημα, μπορείτε στην ίδια καρτέλα ρύθμισης  να επιλέξετε την τμηματική απόκρυψη των περιεχομένων τους πατώντας Διαχείριση ορατότητας περιεχομένου Τετραδίου. Οι μαθητές δεν θα μπορούν πχ. να δουν τα περιεχόμενα και τις ασκήσεις της ερχόμενης εβδομάδας.